Pele: Brazil sada ima jaču odbranu nego napad

Pele: Brazil sada ima jaču odbranu nego napad

E. Škorić

Legendarni brazilski napadač Pele smatra da je Čile moguće potencijalno iznenađenje SP-a, te tvrdi da Brazil ovaj put ima jaču odbranu od napada.

"Po prvi put u povijesti brazilskog nogometa, Brazil ima bolju odbranu od napada. Vidite da je podška veznom redu fantastična, jako organizovana", rekao je legendarni Pele, proslavljeni Brazilac.

Brazil igra u grupi A s Meksikom, Kamerunom i Hrvatskom, s kojom će odmjeriti snage u četvrtak na otvaranju Mundijala u Sao Paulu. Karioke imaju vrhunske defanzivce kao što su Daniel Alves, David Luiz, Thiago Silva...

"Ovo je prvi put da Brazil ima tu razliku, nadam se da možemo dobro ukombinovati vezni red i napad", dodao je Pepe.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Odgovornost za pogotke morat će preuzeti mladi Neymar, napadač Barcelone od kojeg se puno očekuje u Brazilu.

"Želim da Neymar bude zvijezda ovog SP-a!", kazao je Pele, koji smatra da će Argentina biti glavni konkurent Brazilu, a kao potencijalno iznenađenje vidi Čile. Naravno, smatra da je dosta evropskih selekcija koje mogu puno napraviti, a prije svega misli na Njemačku i Španiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti