Pele: Messi je bolji od Ronalda

Uoči El Clasica

Pele: Messi je bolji od Ronalda

M. Skaka

Brazilska fudbalska legenda Pele tvri da je Liuonel Messi tokom zadnjh deset godina pokazao da je bolji igrač od Cristiana Ronalda.

“Ludi vole porediti Messija i Ronalda, ali radi se o dva sasvim drugačija stila igre.”, kaže legendarni Pele za Sportsweek.

“Obojica su odlični igrači, ali u posljednjih deset godina najbolji na svijetu bio je Messi.”, tvrdi on te dodaje:

“Bobby Charlton, Bobby Moore, George Best - svi oni su bili na istom nivou kao Messi. Mi u Brazilu imali smo Zica, Rivalda…”

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi i Ronaldo danas će se suočiti u El Clasicu na Nou Campu i to u trenutku kada domaćim ima jedan bod prednosti u odnosu na najvećeg rivala u La Ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.