Pele: Neymar je bolji igrač od Ronalda

Tako smatra brazilska legenda

Pele: Neymar je bolji igrač od Ronalda

Legendarni brazilski fudbaler Pele smatra da je njegov sunarodnjak Neymar bolji od Portugalca Cristiana Ronalda. 

Iako je Cristiano Ronaldo dobio Zlatnu loptu za najbojeg fudbalera svijeta za 2016. godinu, to ipak nije uvjerilo Pelea da je baš on najbolji na svijetu. Pele smatra da je Neymar bolji od njega po mnogim gledištima, ali priznaje da je Ronaldo bolji kada je u pitanju skok igra i udarac glavom.

"Jedini Neymarov problem je igra glavom. Ipak, ukupno gledajući, Cristiano nije bolji od njega. Neymar je tehnički mnogo bolji, jedini problem mu je igra glavom. Jedino ga nećete vidjeti da tako postigne gol", reka je Pele.

On se također osvrnuo i na trenutno stanje u reprezentaciji Brazila koju vodi Tite.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Oni sada igraju kao prava ekipa, a ne skup pojedinaca. Volim Titeov pristup. Brazil je uvijek imao dobre fudbalere, ali problem je što nismo imali ekipu", rekao je Pele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije