Pele: Neymar je kompletniji igrač od Messija

Brazilac hvali svog sunarodnjaka

Pele: Neymar je kompletniji igrač od Messija

A. Haznadarević

Legendarni fudbaler je dao veliki kompliment svom sunarodnjaku, dvadesetogodišnjem igraču Santosa Neymaru. Međutim pitanje je koliko je njegova konstatacija realna s obzirom na to da se mladi Neymar tek treba dokazati u nekoj od najjačih evropskih liga.

Po mišljenju Pelea, Neymar raspolaže sa više mogučnosti od najboljeg igrača svijeta po izboru FIFA-e, te istiće da je jednako opasan bez obzira na kojoj strani terena igra:

"U izravnom poređenju Neymar je kompletniji, tehnički vještiji od Messija. On može igrati i desno i lijevo, napadajući obje strane protivničke odbrane", smatra Pele, te objašnjava koja je glavna prednost mladog Brazilca:

"Neymarova prednost je što može odlično šutirati sa obje noge."

Ipak, legendarni fudbaler je priznao da Messi igra u puno ozbiljnijoj ligi od brazilske u kojoj nastupa Neymar:

"Mesi više teži lijevoj strani, no on je iskusniji i igra u zahjevnijoj ligi", zaključuje Pele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.