Pele: Poraz od 7:1 niko ne može da objasni

Pele ne može da prežali poraz

Pele: Poraz od 7:1 niko ne može da objasni

M. Šljivak
Teme:

Legenda brazilskog fudbala Pele smatra da je prava katastrofa poraz Brazila na Svjetskom prvenstvu od Njemačkog.

Pele vjeruje da niko ne može objasniti taj težak poraz.

"Ta polufinalna utakmica je nešto što niko ne može da objasni. Prije prvenstva svi su mislili, čak i ljudi koji se ne razumiju mnogo u fudbal, da će u finalu igrati Brazil i Španija. Ali, njemački tim je bio dobro pripremljen i dobro je igrao", rekao je Pele, te je dodao:

"Onda je došla katastrofa u polufinalu. To je zaista katastrofa koju niko nije mogao da predvidi. Brazil je mogao da izgubi sa 0:1 ili 0:2, ali izgubio je sa 1:7, a izgubio je i utakmicu za treće mesto od Holandije sa 0:3. To samo Bog može da objasni", dodao je Pele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.