Pele potpisao za Marseille

Stigao kao slobodan igrač

Pele potpisao za Marseille

Yohann Pele, 32-godišnji golman koji je postao slobodan igrač nakon razlaza s drugoligašem Sochauxom, potpisao je za Marseille. 

Kako stoji na zvaničnoj klupskoj stranici, Pele je sa četvrtoplasiranim timom francuskog šampionata potpisao ugovor na tri godine i doveden je kao zamjena za kapitena Stevea Mandandu.

Pored Sochauxa, iskusni Pele je tokom svoje karijere još branio za Le Mans i Toulouse, a jedan nastup zabilježio je i za A reprezentaciju Francuske.  Zbog teške bolesti u periodu od 2012. do 2014. godine bio je primoran nakratko prekinuti karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.