Pelle rekao Van Gaalu: Ili 'devetka' ili ne potpisujem!

Prilikom potpisa za AZ

Pelle rekao Van Gaalu: Ili 'devetka' ili ne potpisujem!

Nakon što je postigao 50 golova u 57 nastupa u dresu Feyenoorda, italijanskom napadaču Grazianu Pelleu bilo je dovoljno svega šest utakmica u engleskom Premiershipu kako bi zaradio svoj prvi poziv u reprezentaciju Italije, i to sa 29 godina. 

Otkako je "bijeli Pele" stigao u redove Svetaca postigao je četiri gola, od kojih je najljepši bio onaj "makazicama" kojeg je postigao u meču sa QPR-om.

Na svom prvom reprezentativnom okupljanju Italijan je ispričao anegdotu o tom kako je stigao u redove AZ, ekipe koju je tada vodio Louis Van Gaal, te kako se ponašao tokom pregovora.

"Kada sam potpisivao za AZ razmišljao sam o tome koji ću broj nositi na svom dresu, a o tome sam raspravljao sa Louisom Van Gaalom. Volim broj 9, 19 ili 18, nisam sujevjeran, ali najdraža mi je 'devetka' jer ona simbolizira napadača", priča Pelle.

Ipak nije bilo sve onako kako je italijanski fudbaler želio.

"Van Gaal mi je rekao da je broj 9 zauzet, baš kao i broj 19. Nudio mi je 90 ili 99, ali sam ja rekao da ne želim te visoke brojeve, te sam ga ponovo upitao koji će mi broj dati. On je odgovorio 29 ili 39, a ja sam rekao da ne želim 29", rekao je Graziano, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Van Gaal je ponovio 'Uzmi 90 i 99', a ja sam bio veoma razočaran, a Van Gaal već vidno ljut. Rekao sam mu 'U to slučaju neću potpisati ugovor', a onda je on ljutito ustao i upitao mog menadžera: 'Kako se ovaj momak usuđuje ponašati ovako?'. Na kraju sam mu rekao da je šala, on je odličan trener", ispričao je Pelle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.