Pellegrini: Aguero je jedan od najboljih napadača na svijetu

Nakon pobjede na Spursima

Pellegrini: Aguero je jedan od najboljih napadača na svijetu

Manchester City slavio je danas u okviru 8. kola Premiershipa na domaćem terenu sa 4:1, a sve golove za Građane dao je argentinski napadač Sergio Kun Aguero. 

"Kada pobijedimo to nije samo zbog jednog ili dva igrača. Ja mislim da je cijeli tim pružio jednu dobru partiju", rekao je menadžer Cityja Manuel Pellegrini:

"Naravno kada date četiri gola kao što je Aguero učinio danas i kada Hart ima nekoliko brilijantnih intervencija, jasno je da su među boljima, ali bilo bi nepošteno spomenuti Milnera, Navasa, Kompanyja ili Sagnu. Svi su bili dobri, ali to ne znači da nije bilo grešaka". 

Aguero je danas mogao biti i efikasniji. Promašio je jedan penal, a imao je i još nekoliko izglednih šansi iz igre. Ipak čileanski stručnjak ne klupi Cityja nije prestajao hvaliti svog napadača.

"On neće dati četiri gola na svakoj utakmici, to je sigurno, ali će u svakoj dokazivati da je jedan od najboljih napadača na svijetu", kazao je Pellegrini.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.