Pellegrini: Costa mora naučiti iz svoje greške

Trener Cityja o napadaču Chelseaja

Pellegrini: Costa mora naučiti iz svoje greške

Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini prokomentarisao je nesportski potez Diega Costu.

Pellegrini se nekoliko puta sastajao sa Costom dok je vodio španski Villareal tako da je čileanski stručnjak vrlo dobro upoznat sa ne baš ideanim manirima ovog napadača.

"To što je uradio u susretu protiv Liverpoola nije lijepo. On nije baš primjeran karakter i mislim da će ova kazna biti dobra za njega, ma kolliko se u ovom trenutku činila lošom. Costa mora pripaziti na svoje ponašanje i naučiti iz svoje greške kako je ne bi ponavljao ubuduće", rekao je Pellegrini i dodao:

"Nemam nikakvu posebnu poruku za njega jer on treba sam razmisliti o svom ponašanju. Ako ne on, neka se time pozabave ljudi iz Chelseaja. On nije moj igrač".

Diego Costa je, podsjećamo, kažnjen sa tri utakmice neigranja od strane FA. Zbog suspenzije će sjajni napadač propustiti i duel sa Manchester Cityjem koji je na rasporedu ovog vikenda na Stamford Bridgeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije