Pellegrini dobio 80 miliona i kreće po nekadašnje igrače

Želi ih dovesti u Kinu

Pellegrini dobio 80 miliona i kreće po nekadašnje igrače

Čileanski stručnjak Manuel Pellegrini koji je trenutno trener u ekipi Hebei China Fortune namjerava dovesti dva velika pojačanja. 

Poznato je da Kinezi ulažu mnogo novca u posljednje vrijeme, a kada taj novac omoguće Pellegriniju i kažu da može dovesti koga hoće, on se zaputi u Manchester City.

Naime, Pellegri ima namjeru da angažuje svoje nekadašnje igrače iz Manchester Cityja Samira Nasrija i Davida Silvu i spreman je da u tu svrhu uloži 80 miliona funti koje će mu Kinezi dati. 

Obzirom da u posljednje vrijeme mnogo evropskih zvijezda se odlučuje da odu u Kinu, sigurno da ne bi bilo veliko iznenađenje da i ovaj dvojac ode tamo. Podsjetimo da se Nasri trenutno nalazi na posudbi u Sevilli, ali narednog vratit će se u City te će onda moći da razmotri eventualnu ponudu iz Kine.

Vrijedi istaći da je Pellegrini bio na klupi Cityja od 2013. do 2016. godine i da mu je najveći uspjeh u tom periodu osvajanje titule prvaka Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi