Pellegrini: Matematika kaže da možemo ostati u takmičenju

Nakon poraza od Armejaca

Pellegrini: Matematika kaže da možemo ostati u takmičenju

Aktuelni prvak Engleske, ekipa Manchester Cityja doživjela je težak šamar u okviru 4. kola Lige prvaka. Sva tri boda pobjedom od 2:1 sa Etihada odnio je sastav moskovskog CSKA.

"Teško je znati zašto su naši ključni igrači odigrali jednu ovako lošu partiju. Načinom na koji smo igrali teško da smo mogli promijeniti nešto, kao što smo to uspijevali u nekim drugim mečevima. Jako je teško shvatiti i razumjeti zbog čega smo izgubili", rekao je Pellegrini nakon utakmice.

Ovaj poraz od Armejaca mogao bi skupo koštati Građane, a nakon njega pod velikim znakom pitanja je plasman među 16 najboljih timova Starog kontinenta.

"Mislim da nikad ne trebate računati da ste se ispali iz takmičenja, sve dok za to postoje i najmanje matematičke šanse, a one kažu da još uvijek možemo ostati u takmičenju. Ipak u Premier ligi se moramo ratiti našim dobrim partijama i našem stilu igre", istakao je trener Cityja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prvom poluvremenu City je djelovao totalno bezopasno, a to je potvrdio i čileanski menadžer na klupi Građana.

"U prvom poluvremenu nismo izgledali onako kako uobičajeno izgledamo. Samo smo jednom šutirali na gol i to je bio slobodni udarac iz kojeg je Yaya dao gol, a s druge strane primili smo dva lagana pogotka", objasnio je na kraju Pellegrini.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.