Pellegrini: Osvojit ćemo Ligu prvaka, nadam se ove sezone

Trener Građana najavio

Pellegrini: Osvojit ćemo Ligu prvaka, nadam se ove sezone

Manchester City je u posljednje tri sezone dva puta postao prvak Engleske, te tome dodao još nekoliko trofeja u kupovima. Na teritoriju Otoka im ide sjajno, dok u Evropi za to vrijeme nisu uspjeli napraviti evropski iskorak.

Trener Građana smatra da je pitanje dana kada će City osvojiti Ligu prvaka, a ne isključuje ni mogućnost da se to desi već ove sezone.

"Ja sam siguran da ćemo je osvojiti, kad tad. Bilo bi lijepoto učiniti već ove sezone, ali šta god da se desi neće biti tragedija. Mi smo tek na početku i osvajanje Lige prvaka je jedan od glavnih i konačnih ciljeva našeg projekta. Naravno, ne treba zapostaviti ni domaća prvenstva, gdje moramo nastaviti kao do sada. Želim titule i trofeje", rekao je čileanski stručnjak kojeg navijači Cityja jako vole.

Manuel Pellegrini je u debitantskoj sezoni na klupi Građana osvojio Premier ligu i Capital One Cup, čime je na sjajan način zamijenio Mancinija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.