Pellegrini savjetuje Ronalda: Odmaraj i večeras

Našalio se trener Cityja

Pellegrini savjetuje Ronalda: Odmaraj i večeras

Čileanski stručnjak Manuel Pellegrini govorio je na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Real Madrida. 

Kraljevski tim će večeras poslije nepopularnih 0:0 na Etihadu na svom terenu dočekati Manchester City i sve je izvjesnije da će susret ponovo propustiti Cristiano Ronaldo. Njegovom odsustvu se nada i Manuel Pellegrini. 

"Rekao bih Ronaldu da se odmori opet. On će uvijek biti drugačiji igrač - postiže puno pogodaka i činio je to i tokom svih šest godina u Realu. Ipak, Real nije samo Ronaldo i mi kao tim moramo se braniti i napadati protiv čitavog Reala", izjavio je uoči utakmice Pellegrini i potom nastavio:

"Finale nam mora biti motivacija. Dosad smo u gostima igrali dobro, a protiv Reala će biti jako važno jer je pritisak na Santiago Bernabeu ogroman. Mislim da imamo osobnost da napravimo dobar rezultat i od prve minute ćemo ići na posjed lopte, pritisak i u napad", zaključio je Pellegrini.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Večerašnja utakmica između Reala i Manchester Cityja počinje u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi