Pellegrini: Svaki trener želi Messija, ali ne bih o tome
Foto: EPA

City spremio bogatu ponudu Messiju?

Pellegrini: Svaki trener želi Messija, ali ne bih o tome

E. Škorić

Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini ne zamara se previše špekulacijama.

Svi ugledni mediji danas su objavili kako je City spreman da pošalje bogatu ponudu za Lionela Messija, a Argentincu se navodno nudi 800.000 funti sedmične plate, što bi zaista bio rekord svih rekorda kada su u pitanju primanja nogometaša.

Na današnjoj press konferenciji pred meč sa Southamptonom, Čileanac je odbio da priča na tu temu. 

"Nikada ne pričam o glasinama, ali svaki menadžer na svijetu želio bi Messija u ekipi", rekao je Pellegrini, koji se potom vratio na temu, a to je duel sa Southamptonom.

"Moramo pobijediti Southampton. Mediji predstave krizu ako se dogodi jedan poraz Cityju, no svakako moramo da se trgnemo. Southampton je dobar test, ne gube na gostovanjima i bit će nam jako teško. U Premier ligi nikada ne znate koji tim će pobijediti. Southampton je imao dobru sezonu, imaju dobre igrače, pa moramo dati sve od sebe ako hoćemo da slavimo", istakao je Pellegrini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Problem Pellegriniju predstavlja činjenica da je Joe Hart povrijeđen, ali vraćaju se David Silva i Wilfried Bony. City je izgubio u prošlom kolu od Liverpoola, pa potom od Juventusa u Ligi prvaka. Trenutno je treći tim u Premiershipu iza Leicestera i Manchester Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.