Pep Guardiola je pravi majstor fudbalske igre

Sterling mu mora biti vječno zahvalan

Pep Guardiola je pravi majstor fudbalske igre

Španski fudbalski stručnjak Pep Guardiola važi za trenera koji se najbolje razumije u fudbalsku igru. Guardiola je kao fudbaler igrao u veznom redu, a kao trener samo potvrđuje da se takvi igrači najbolje razumiju u fudbal. 

Špancu ove sezone ide nevjerovatno dobro sa Cityjem. Građani još ne znaju za poraz a, iako je već kraj novembra, jedina ekipa koja je upisala jedan bod protiv njih je Everton i to u aguustu mjesecu. 

Jedan od igrača koji igra sjajnu sezonu je Raheem Sterling. On je do sada odigrao 17 mečeva u svim takmičenjima i postigao je čak 11 golova uz tri asistencije, a najzaslužniji za to je Guardiola. 

Na internetu se pojavio video sa treninga Cityja na kojem se vidi kako Guardiola objašnjava Sterlingu kako će se kretati polsije dodavanja lopte, a on je to primjenio na meču protiv Feyenoorda te je izvukao svoj tim i donio pobjedu dvije minute prije kraja meča.

Pogledajte i sami:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi