Pepova mašina od januara još jača
Foto: EPA

Stižu dvojica fudbalera

Pepova mašina od januara još jača

M. Šljivak

Manchester City ove sezone izgleda nezaustavljivo.

Tim Pepa Guardiole na terenu izgleda impresivno i u 11 utakmica su ostvarili 10 pobjeda uz samo jedan remi u prvenstvu protiv Evertona.

Iako katalonski stručnjak raspolaže zaista spektakularnim timom, januarski prelazni rok će donijeti još dva nova imena među Građane.

Izvjesno je da će napadački dio tima pojačati fudbaler Arsenala Alexis Sanchez. On je navodno već postigao dogovor sa Građanima i obući će dres Cityja već na početku zimskog prelaznog roka.

Guardiola će pojačanje tražiti i na poziciji lijevog beka. S obzirom na to da je Benjamin Mendy na višemjesečnoj pauzi zbog povrede koljena, očekuje se da redove Građana pojača igrač na ovoj poziciji.

Za sada su trojica kandidata u igri. Pep će birati između Ryana Bertranda (Southampton), Faouzija Ghoulama (Napoli) i Aarona Martina (Espanyol).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bertrand i Martin su u blagoj prednosti u odnosu na Ghoulama koji ne bi imao prava nastupa u Ligi prvaka, a Guardioli je potreban igrač koji mu može pomoći i u tom takmičenju.

Ostaje nam da vidimo za koga će se Pep na kraju odlučiti, ali ko god da dođe imaće šansu da igra u zaista fantastičnom timu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije