Perez: Dovođenje Figa je bilo poput čupanja srca

Florentino Perez o kontroverznom transferu

Perez: Dovođenje Figa je bilo poput čupanja srca

M. Šljivak

Iz godine u godinu najbogatiji timovi svijeta ruše rekorde kada su transferi fudbalera u pitanju.

Jedna od ekipa koja je uvijek u vrhu kada su rekordi u pitanju je Real Madrid, koji nikada nije žalio novac na dovođenje najvećih zvijezda na Santiago Bernabeu.

Upravo je zbog njih krenula prava ludnica kada su cifre za transfere u pitanju, a počelo je sve njihovim dovođenjem Luisa Figa iz velikog rivala Barcelone 2000. godine.

Predsjednik Reala Florentino Perez tada je također bio prvi čovjek tima i on je najzaslužniji za dovođenje Portugalca, koji je tada postao najskuplji fudbaler svijeta.

Otkrio je kako mu nije bilo nimalo lako nagovoriti Figa da napusti Barcu i da dođe u redove velikog rivala.

"Niko nije potrošio 60 miliona eura 2000. godine", istakao je Perez, te je dodao:

"Uspio sam ga uvjeriti da dođe u Real. Nije bilo nimalo lako, jer je on bio kapiten Barcelone. Nagovaranje je bilo kao čupanje srca", rekao je Perez.

Obećao je tada Figu mnogo toga, a nakon njega u klub su došle mnoge druge zvijezde.

"Rekao sam mu da tim želimo graditi oko njega. Potom su došli Zidane, Ronaldo i Beckham i stvorili smo fenomen zvani Galaktikosi", dodaje Perez.

Nakon Galacticosa Real je pokoravao Evropu s Ronaldom, Benzemom, Ramosom, Baleom. Perez ističe kako su igrače uvijek ciljano dovodili.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Veliki igrači vam ne pomažu samo na terenu već i ekonomski. Zahvaljujući njima smo sada na vrhu svijeta, što je pozicija koju zaslužujemo", rekao je prvi čovjek Real Madrida.

Figo je pet godina nosio dres Kraljeva. Odigrao je ukupno 239 utakmica i postigao je 57 golova, da bi zatim otišao u Inter gdje se 2009. godine penzionisao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi