Perez ne da Barceloni da igra na Bernabeu

Morat će potražiti drugo riješenje

Perez ne da Barceloni da igra na Bernabeu

Fudbaleri Barcelone neće moći igrati na stadionu Santiago Bernabeu finale Kupa Kralja protiv Deportivo Alavesa, rekao je predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

Barcelona i Alaves plasirali su se u finale Kupa nakon pobjeda u polufinalnim mečevima protiv Atletico Madrida i Celte Vigo. Ipak, finalni meč neće moći igrati na Santiago Bernabeu jer Florentino Perez poručuje da su u to vrijeme zakazani radovi na ovom stadionu.

"Finale Kupa se neće moći igrati na Bernabeu jer će se u to vrijeme održavati radovi. Nema drugih razloga", rekao je Perez. 

Uprva Barcelone bila je baš za ovu opciju, prenose španski mediji te su navodno zahtijevali i od čelnika Alavesa da ih podrže, ali oni su ipak za stadion Athletic Bilbaa San Mames. Osim ovih stadiona, u konkurenciji je i stadion Atletico Madrida Vicente Calderon.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi