Rabonom zadivio svijet

Perotti objasnio da li je želio postići spektakularni gol

E. Čaušević

Roma je s ubjedljivih 4:1 večeras na svom Olimpicu savladala Viktoriju iz Plzena u meču grupne faze Evropske lige.

Rimska ekipa je večerašnjom pobjedom potvrdila plasman u nokaut fazu ovog takmičenja. Tri gola za Vučicu postigao je bh. napadač Edin Džeko, dok je jedan dodao argentinski fudbaler Diego Perotti čiji gol je bio posebno impresivan.

Naime, Perotti je popularnom rabonom zatresao mrežu Plzena, a nakon toga dobio je čestitke od svojih saigrača, te navijača s tribina. Ipak, nakon meča Argentinac je iskreno priznao šta mu je bila glavna namjera.

"Istina je da sam htio da centriram jer sam vidio da je Salah na drugoj stativi. Ipak, kada je lopta ušla u mrežu prvo sam pomislio da ćemo slaviti sigurno u ovom meču. Ovaj gol je jako važan za mene jer sam dosadašnja četiri u ovoj sezoni postigao iz penala", rekao je Perotti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi