Peru savladao Paragvaj i osvojio bronzu na Copa Americi

Pogocima Carilla i Guerera

Peru savladao Paragvaj i osvojio bronzu na Copa Americi

Reprezentacija Perua je postala osvajač bronzane medalje na ovogodišnjoj Copa Americi, nakon što je u susretu za treće mjesto porazila Paragvaj rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme bilo je nesadržajno i bez pravih prilika. Obje ekipe su pokušavale mirnom igrom bez srljanja stići do pogotka, ali bez učinka. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0, da bi već na startu drugog dijela igre bio viđen i prvi pogodak.

Igrao se 48. minut kada je Andre Carrillo sa vrha šesnaesterca dobrim udarcem pogodio mrežu Paragvaja za vodstvo Perua od 1:0. Paragvaj je mogao izjednačiti u 67. minuti kada je Edgar Benitez pogodio stativu, nakon što je jedan igrač Perua prethodno uspio izblokirati udarac. To je ujedno bila i njihova najveća šansa na utakmici.

Konačan rezultat utakmice postavlja Paolo Guerrero, koji u 89. minuti rutinski pogađa za 2:0 i tako svom timu ovjerava bronzanu medalju na Copa Americi, što je odličan rezultat za ovu selekciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Copa America, susret za 3. mjesto:

Peru - Paragvaj 2:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.