Pet godina od antologijskog meča

Kao da je bilo jučer

Pet godina od antologijskog meča

E. Škorić

Na Celtic Parku u Glasgowu je prije tačno pet godina odigran jedan od bizarnijih mečeva u historiji Lige prvaka.

Ko bi rekao da je prošlo pet godina od susreta Celtica i Barcelone? Susret odigran 7. novembra 2012. godine u Glasgowu vjerovatno je i danas ostao u sjećanju svima koji obožavaju nogometne utakmice, posebno one u Ligi prvaka.

Te večeri je Celtic ugostio Barcelonu koja je u svom timu imala u to vrijeme nezaustavljive Messija, Albu, Pedra, Sancheza, Iniestu, Xavija, Alvesa i na golu Victora Valdesa. Igrali su iste večeri i Pique, Fabregas, Villa, ali nije bilo dovoljno.

Celtic je slavio s 2:1, pogotke su postigli Vitor Wanyama u 21. i rezervista Tony Watt u 83. minuti, da bi tek u 91. minuti Messi zabio utjehe vrijedan pogodak za Katalonce.

Tito Vilanova je sjedio na klupi Barcelone koja je razbijala Celtic u svim parametrima i niko živ tada nije vjerovao da će pobjedu ostvariti škotski predstavnik.

U nestvarnoj pobjedi Celtic je imao pet, Barca čak 23 udarca od čega je 14 bilo u okvir i 'mali milion' prilika. Još jedna stvar će vam vjerovatno zapasti za oko - Barca je imala nevjerovatnih 89 posto naspram Celtivocih 11 posto posjeda lopte. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi