Pet golova Lafate, sigurne pobjede Dinama i Partizana

Odigrane prve utakmice Lige prvaka

Pet golova Lafate, sigurne pobjede Dinama i Partizana

M. Šljivak

Pored susreta Zrinjskog i Maribora (0:0) večeras su širom Evrope igrane utakmice drugog pretkola Lige prvaka.

Junak večeri je napadač Sparte iz Praga David Lafata koji je u pobjedi češkog prvaka nad estonskom Levadijom od 7:0, postigao čak pet golova. 

Seriju golova počeo je u 22. minuti, zatim je nastavio s dva u finišu prvog poluvremena, da bi potom pogađao u 57. i 60. minuti susreta.  U strijelce su se još upisali Tipuric koji je postigao autogol u 55. minuti susreta, te Prikryl u 84. minuti.

Klubovi iz susjedstva su već jednom nogom u drugom pretkolu. Partizan je na svom terenu savladao HB Torshavn sa Farskih Ostrva s 3:0. Dva gola u ovom susretu postigao je Lazović, a pogodio je i Skuletić.

Zagrebački Dinamo se dosta mučio s litvanskim Žalgirisom, a na kraju je tim Zorana Mamića slavio pobjedu od 2:0. Soudani je načeo Litvance u 58. minuti, da bi konačnih 2:0 postavio Antolić u 70. minuti susreta.

Bh. golman i nekadašnji reprezentativac Ibrahim Šehić branio je kompletan meč za azerbejdžanski Karabakh. Ovaj tim je kao gost savladao prvaka Malte Vallettu s 1:0 pogotkom Chumbinha u 18. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 2. pretkolo:

Valletta - Karabakh 0:1 (Chumbinho 18')
Slovan Bratislava - TNS 1:0 (Cikos 52')
Bate Borisov - Korca 0:0
Sheriff Tiraspol - Sutjeska 2:0 (Muresan 71', Isa 87')
Santa Coloma - Maccabi Tel Aviv 0:1 (Prica 64')
Rabotnički - Helsinki 0:0
Cliftonville - Debrecen 0:0
Dinamo Zagreb - Žalgiris 2:0 (Soudani 58', Antolić 70')
Partizan - Torshavn 3:0 (Lazović 14', 64', Skuletić 71')
Sparta Prag - Levadia 7:0 (Lafata 22', 44', 45+4', 57', 60', Tipuric 55'ag, Prikryl 84')

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.