Pet potpisa u Real Madridu, čeka se šesti
Foto: EPA

Novi ugovori za fudbalere

Pet potpisa u Real Madridu, čeka se šesti

M. Šljivak

Aktuelni prvak Evrope i Španije, madridski Real, odlično je otvorio i novu sezonu.

Zinedine Zidane na impresivan način predvodi Kraljeve koji gaze sve pred sobom sa ili bez prve zvijezde Cristiana Ronalda.

Neka nova imena su došla iz drugog plana. Real je počeo dovoditi mlade fudbalere i imaju lijepu budućnost pred sobom, a klub je odlučio da petorici fudbalera ponudi nove ugovore.

Isco, Marco Asensio, Marcelo, Dani Carvajal i Raphael Varane dobili su nove ugovore, koje će uskoro i zvanično potpisati, a spominje se da bi saradnju s klubom mogao nastaviti i francuski napadač Karim Benzema.

Real je na ovaj načun odlučio da što duže zadrži postojeću ekipu, a klauzula koju su postavili za Isca je nevjerovatna i iznosi čak 700 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On će potpisati ugovor do 2021. godine, Asencio ostaje od 2023. a ostatak ekipe će dobiti ugovore do 2022. godine. Također, ako potpiše i Benzema, njegov novi ugovor će važiti do 2021. godine.

Zidane, koji je i sam nedavno produžio ugovor, imaće tako i u narednim godinama izuzetan tim na raspolaganju i koji je već dugo zajedno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi