Peta pobjeda Zenita, Aničić strijelac za Astanu

Evropska liga

Peta pobjeda Zenita, Aničić strijelac za Astanu

Završene su četiri utakmice današnjeg programa 5. kola grupne faze Evropske lige.

U grupi D, Zenit je na svom terenu savladao Maccabi sa 2:0 a golove su postigli Kokorin u 44. i Kerzhakov u 90. minuti. Ovo je za Zenit bila peta pobjeda s kojom je samo ovjerio prvo mjesto na tabeli, dok Maccabiju predstoji borba za drugo mjesto sa Dundalkom i Alkmaarom. Reprezentativac BiH Haris Medunjanin proveo je 81 minut na terenu.

Sigurnu pobjedu slavio je i Fenerbahče koji je kao domaćin savladao Zoryju sa 2:0. Golove za turski klub postigli su Stoch u 59. i Kjaer u 67. minuti. Fener se sada nalazi na prvom mjestu grupe A sa 10 bodova, a slijede ga Feyenoord sa 7 i Manchester United sa 6 bodova.

Astana je na svom terenu nakon preokreta savladala Apoel sa 2:1. Gosti su poveli u 31. minuti preko Efrema, da bi dvije minute kasnije isključen fudbaler Apoela Astiz. Domaći su brojnaču prednost na terenu iskoristili u 59. minuti kada je bh. reprezentativac Marin Aničić pogodio za 1:1. Preokret Astani donio je u 84. minuti Despotović koji je pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U grupi B je još uvijek sve otvoreno jer šanse za prolaz dalje imaju sve četiri ekipe, pa će posljednje kolo biti i više nego zanimljivo.

U prvoj utakmici današnjeg programa u grupi C, Anderlecht je kao gost savladao Gabalu rezultatom 3:1. Strijelci za belgijski tim bili su Tielemans, Bruno i Teodorczyk, dok je za domaće pogodio Ricardinho. Ovom pobjedom je tim iz Brisela osigurao plasman u narednu fazu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije