Petarda Barcelone protiv Las Palmasa

Katalonci nemilosirdni na Nou Campu

Petarda Barcelone protiv Las Palmasa

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone savladali su danas na domaćem terenu Las Palmas (5:0) u okviru 18. kola španske La Lige.

Katalonci su do prednosti stigli već u 14. minuti utakmice kada je sjajnu asistenciju Gomesa iskoristio Luis Suarez koji je bez problema zatresao mrežu gostiju za 1:0. U prvom dijelu Barca je imala još nekoliko odličnih prilika, ali je Javi Varas briljirao na golu Las Palmasa.

Ipak, u drugom poluvremenu Barcelona je u potpunosti razmontirala goste. U 52. minuti Lionel Messi je iskoristio grešku gostiju, te je udvostručio prednost Katalonaca.

Samo pet minuta kasnije bilo je 3:0, a svoj drugi gol postigao je Suarez. U 59. minuti Varas je po treći put morao vaditi loptu iz svoje mreže kada je na 4:0 povisio Arda Turan. U samom finišu utakmice konačnih 5:0 postavio je svojim prvim golom u dresu Barcelone, Aleix Vidal.

Barcelona je druga na tabeli La Lige sa 38 bodova i dvije utakmice više na odnosu na drugoplasirali Real Madrid koji ima dva boda više. Las Palmas je na osmoj poziciji sa 24 boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 18. kolo:

Barcelona - Las Palmas 5:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi