Petarda Hoffenheima u Berlinu, Salihović dvostruki strijelac
Foto: EPA

Hoffenheim uvjerljiv u Berlinu

Petarda Hoffenheima u Berlinu, Salihović dvostruki strijelac

E. Škorić

Hoffenheim je 2014. godinu okončao ubjedljivom pobjedom nad Herthom u Berlinu (5:0). 

Dobar doprinos u pobjedi Hoffenheima nad Herthom dao je bh. reprezentativac Sejad Salihović, koji je postigao dva gola. Poveli su gosti iz Sinsheima u 23. minuti kada je John Brooks matirao svog golmana.

Samo dvije minute kasnije, nesretni Brooks je opet pogriješio, skrivio je penal, a Salihović je bio siguran s bijele tačke. Do kraja prvog dijela Hoffenheim je postigao i treći gol. Nico Schulz je srušio protivničkog igrača u svom šesnaestercu, a Peter Sippel je opet pokazao na bijelu tačku. Salihović je i ovaj put bio precizan.

Razbijena Hertha ni u nastavku nije uspjela da se oporavi. Dotukao ih je Sven Schipplock u 74. minuti, pogodivši za 4:0, da bi Rudy u 85. postavio konačan rezultat. Salihović je odigrao 85 minuta, a Hoffenheim je ovom pobjedom stigao na sedmo mjesto sa 26 bodova.

Hertha ostaje na 13. mjestu sa 18 bodova.

Bundesliga, 17. kolo:
Hertha - Hoffenheim 0:5 (Brooks 23 - ag, Salihović 26 - penal, 39 - penal, Shipplock 74, Rudy 84)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.