Petev: Želim vratiti Berbatova u reprezentaciju

Novi selektor Bugarske

Petev: Želim vratiti Berbatova u reprezentaciju

Ivaylo Petev imenovan je za novog selektora Bugarske s kojom će se pokušati plasirati na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Po riječima novoizabranog selektora, trenutni prioritet je pokušaj da se u redove reprezentacije vrati iskusni Berbatov koji u dresu Monaca igra sjajno.

"Želim porazgovarati s Berbatovom i pokušati ga primoliti da se vrati u reprezentativni dres. Volio bih da sjednem s njim i da popričamo na tu temu, pa da vidimo šta će se dogoditi", rekao je Petev.

Berbatov je najbolji strijelac bugarske reprezentacije u historiji sa 48 postignutih pogodaka, a za vrijeme svoje bogate karijere nastupao je još i za Leverkusen, Manchester United, Tottenham i Fulham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.