Petnaest šampionskih titula tavori na dnu Bundeslige

Četiri bivša prvaka na četiri posljednja mjesta!

Petnaest šampionskih titula tavori na dnu Bundeslige

Bundesliga možda ove sezone nije zanimljiva koliko nekih prethodnih, makar kada je riječ o borbi za vrh tabele, ali je zato na dnu najelitnijeg njemačkog fudbalskog ranga zanimljivije nego ikada.

Nakon što je Werder večeras savladao Stuttgart sa 2:0, Bremen je pobjegao iz opasne zone, a sada se nalazi na 15. poziciji.

"Fenjer" Bundeslige trenutno pripada ekipi Borussije Dortmund koja tek sutra igra svoju utakmicu 11. kola, ali neće imati nimalo lagan zadatak obzirom da igra protiv imenjaka iz Gladbacha. Sedamnaesti je Ibiševićev Stuttgart, dok 16. poziciju zauzima HSV, tim koji nikada nije napuštao društvo najboljih njemačkih klubova, po čemu je jedini u ovoj zemlji.

Petnaesti je već spomenuti Werder. I sada se vjerovatno pitate kakve veze sve ovo ima? 

Naime, na četiri posljednje pozicije nalaze se trenutno četiri bivša šampiona Njemačke, a Borussia Dortmund (5), Werder Bremen (4), VfB Stuttgart (3) i HSV (3) osvojili su zajedno 15 šampionskih titula od 1963. godine otkako se igra Bundesliga, a sada tih 15 titula tavori na samom dnu!

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.