Petnaestogodišnjak pozvan u reprezentaciju Norveške

Čudo od djeteta

Petnaestogodišnjak pozvan u reprezentaciju Norveške

Martin Odegaard postao je, vjerovatno, najmlađi seniorski reprezentativac jedne zemlje u historiji.

Ovaj momak je rođen 17. decembra 1998. godine i nastupa za Stromsgodset, a do sada je za svoj klub odigrao 15 utakmica i postigao tri pogotka. Također, Odegaard je do sada nastupao za U17 reprezentaciju svoje zemlje, a poziv u A reprezentaciju došao je kao nagrada za sjajne partije koje je pružao u posljednje vrijeme.

"On će biti jedna od ovogodišnjih zvijezda u usponu. Drago mi je što ćemo ga svi vidjeti na terenu u akciji. Mlad je i pred njim je sjajna budućnost", rekao je selektor Hegmo.

Za ovog mladića, kojeg zovu "čudom od djeteta", otimaju se neki najveći evropski klubovi i samo je pitanje trenutka kada će Odegaard promijeniti sredinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.