Petorica bivših "premierligaša" u klubu iz 12. lige
Foto: EPA

Samo u Engleskoj

Petorica bivših "premierligaša" u klubu iz 12. lige

Od zvjezdanog neba Premier lige, do amatereskog kluba u 12. rangu. Ovo je priča kakvu može "ispisati" samo engleski fudbal, a u ovom slučaju je ona ispisana čak pet puta.

Nekadašnji defanzivac Aston Ville i Boltona Jlloyd Samuel je trenutno član amaterskog kluba Egertona, u kojem ima funckiju trenera-igrača. Međutim, osim neupitnog iskustva, on je Egertonu pomogao i tako što je iskoristio svoja poznanstva kako bi u mali klub privukao još nekoliko poznatih fudbalskih imena.

Tako je u Egerton stigao i bivši napadač West Bromwicha Nathan Elington. On je za WBA odigrao 68 susreta, a iako se iz fudbala povukao 2013. godine, odlučio se vratiti iz penzije kako bi se priključio Egertonu.

Veliko ime koje bi uskoro moglo stići u Egerton je i legendarni Emile Heskey, nekadašnji napadač Liverpoola, Aston Ville i Leicestera, a on se navodno već priključio treninzima ove amaterske ekipe.

Sa ekipom Egertona trenira i nekadašnji defanzivac Wigana Emmerson Boyce, kao i bivši član Manchester Uniteda i Portsmoutha, napadač Danny Webber.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U timu su bili šokirani kada sam rekao da ću igrati. Ponekad misle da sam lud...Igram na terenima na kakvim nisam igrao od 12. godine. Jednom prilikom je padala jaka kiša, teren je bio potpuno pretvoren u blato...Pomislio sam: 'Šta ja radim ovdje'? Ali jednostavno i dalje uživam u fudbalu", istakao je u razgovoru za BBC Jlloyd Samuel, idejni tvorac "Galagticosa" iz Egertona.

Sigurno je da će ova "vesela družina" bivših fudbalera klubova iz Premier lige pomoći Egertonu da dođe do titule u Ligi 1 okruga Chesire, a treba napomenuti da je član ovog klub još jedan bivši fudbaler sa velikim premierligaških iskustvom. Naime, Robbie Savage u Egertonu trenutno obnaša funkciju trenera U-12 ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi