Petrović: Bilo bi pogubno da smo dobili Maccabi

Zadovoljan žrijebom u Nyonu

Petrović: Bilo bi pogubno da smo dobili Maccabi

Protivnik Radnika u prvom pretkolu Evropske lige bit će Beroe Stara Zagora.

Trener bijeljinskog kluba Slavko Petković za SportSport.ba je izjavio da je zadovoljan žrijebom u Nyonu, dodavši da će u narednim danima pokušati doći do što više informacija o bugarskom predstavniku.

"Mi u suštini možemo biti zadovoljni. Kada sam vidio ko su naši potencijalni protivnici, moram priznati da sam priželjkivao Vaduz iz Lihtenštajna, ali i sa Beroeom možemo biti zadovoljni. Da smo dobili Maccabi Tel Aviv iz Izraela bilo bi pogubno, kako zbog daljine puta, tako zbog same njihove kvalitete. Najbitnije je sada da se dobro spremimo, pružimo otpor i naravno da pokušamo proći dalje", kazao nam je Petrović. 

Petrović priznaje da nije upoznat sa kvalitetom narednog protivnika. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bugarski fudbal ranije niti sam pratio, niti me interesovao. Preko prijatelja koji igraju i treniraju tamo ću doći do informacija i video materijala i onda ću moći dobiti glavni dojam. Moramo imati na umu da je Beroe nije slučajno sezonu završio u samom vrhu tamošnje lige", riječi su trenera Radnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi