Press konferencija na Grbavici

Petrović: Lendrića će u napadu zamijeniti Nikolić

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara sutra na Grbavici igraju protiv AIK-a prvi meč drugog pretkola Evropske lige.

U Plavom salonu na Grbavici danas je održana press konferencija na kojoj je prisustvovao šef stručnog štaba Željezničara, Slavko Petrović, koji je kazao

"Sigurno ekipa AIK-a je ekipa za poštovanje. Ekipa koja 11 puta bude prvak Švedske je za respekt. Imamo respekt, ali nemamo straha. Drugačiji će meč biti nego protiv Zete. Imali smo ogroman pritisak u tom meču, ovo će biti meč u kojem možemo pokazati da se možemo nositi s tim ekipama. Što se tiče igračkog kadra, imamo dva nova igrača koja su prijavljena - Ramović i Beganović, dok je Projić na listi čekanja i čekamo potvrdu da može igrati", rekao je Petrović, te dodao:

"Sigurno da neće biti veliki promjena. Lendrića će zamjeniti Nikolić koji je to zaslužio. Protiv ovakve ekipe može nam biti Nikolić od ogromne koristi što je pokazao u meču protiv Zete. Ramović je odradio dva treninga, prvi je odradio lakše jer se tek oporavio. Ima tu procedure, ali očekujemo od njega da nam pomogne. Ramović nije igrao zadnje tri utakmice i imao je ogromnu pauzu. Projić je do zadnjeg kola bio u trenažnom procesu i to je sasvim drugi slučaj".

"Želio bih lično da prođemo u treće pretkolo. Želja nam je da startujemo u prvenstvu dobro. Ući ćemo spremni u prvenstvo. Vidi se da ekipa djeluje svježije i očekujem dobar start u prvenstvu", rekao je Petrović.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na press konfereciji prisustvovao je i Goran Zakarić koji je rekao:

Vidi video!

"Šef je već dosta rekao, očekuje nas sasvim druga utakmica, u dvije utakmice smo pokazali da smo bolji klub od Zete. Glavni cilj je bio da prođemo prvo pretkolo. Imamo poštovanje prema AIK-u, to je veliki klub, ali mi ulazimo u meč maksimalnom ozbiljnošću. Želimo pokazati koliko možemo i očekujem dobar meč. Dat ćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat za revanš. Nadam se da će biti jedna dobra i zanimljiva utakmica", rekao je Zakarić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti