Trener bijeljinskog Radnika na konferenciji za medije

Petrović: Možemo žaliti za propuštenim prilikama

Radnik je uspio večeras ostati neporažen na gostovanju u Staroj Zagori.  

Tim iz Bijeljine je nakon 90 minuta igre uspio sačuvati mrežu netaknutom i izboriti dobar rezultat pred revanš, a o samoj utakmici na konferenciji za medije govorio je Radnikov trener Slavko Petrović. 

"Utakmica je bila fer i korektna bez oštrih duela, jedna muška borba na terenu. Ja mislim da smo iz naše ekipe izvukli ono što u ovom momentu poslije 15 dana priprema može da napravi.", kazao je Petrović i nastavio:

"Naišli smo na protivnika koji je na početku utakmice pokazao kvalitet. Imali smo masovnih problema u sredini terena, jer kroz to mijenjanje pozicija protivnika nismo uspjevali na vrijeme da zatvorimo prostore. Beroe je u tom periodu pokazao da je zaista kvalitetna ekipa i vidjelo se da ima tu igrača koji iz defanzivne linije mogu poslati fenomenalne lopte u napadačke redove."

"Mi smo već u petoj minuti imali fenomenalnu šansu koju smo morali realizovati, međutim moj napadač je tu zakazao. Pri kraju utakmice smo imali još jednu idealnu priliku koja je morala biti iskorištena i sada možemo žaliti što nismo na kraju pobijedili. Ovaj rezultat je za obje ekipe aktivan, a mi nećemo imati prednost domaćeg terena jer igramo 200 kilometara od našeg grada. Rezultat 0:0 i nama i njima daje nadu u prolaz." 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Petrović je na kraju istakao da će gostoprimstvo iz Bugarske nastojati vratiti već sljedeće sedmice u Bosni i Hercegovini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi