Petrović: Najteži protivnik, ali smo za nijansu bolji

Trener Željezničara nakon žrijeba

Petrović: Najteži protivnik, ali smo za nijansu bolji

FK Željezničar će u 1. pretkolu Evropske lige odmjeriti snage sa crnogorskom Zetom, odlučeno je na današnjem žrijebu u Nyonu.

U konkurenciji klubova iz San Marina, Andore, Malte i Gibraltara, Plavi sa Grbavice su dobili ekipu kojoj je malo nedostajalo da osvoji titulu u Crnoj Gori (isti broj bodova kao prvak Budućnost), pa nije prevelika nauka zaključiti da kuglice nisu bile naklonjene bh. predstavniku.

"Od pet mogućih protivnika koje smo mogli dobiti, dobili smo najjačeg. Ekipa Zete je jedna jako mlada ekipa u kojoj igra dosta kvalitetnih igrača. To je ekipa koja nije za potcijeniti, ali ipak mislim da smo za nijansu bolji i da se možemo dokopati drugog pretkola", rekao je Slavko Petrović, trener Željezničara.

Plavi će danas odigrati svoj prvi pripremni meč na Kupresu a protivnik će biti ekipa Krupe. Utakmica počinje u 17 sati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba istaći da se prvi meč Željezničara i Zete igra 29. juna na Grbavici, dok je revanš u Podgorici na rasporedu 6. jula.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi