Trener Plavih

Petrović: Ovaj rezultat nam daje nadu

M. Šljivak

Trener Željezničara Slavko Petrović govorio je nakon remija sa ekipom AIK-a u prvom meču drugog pretkola Evropske lige protiv AIK-a.

"Vidjeli smo jednu zanimljivu utakmicu, punu tempa. Protivnik je i fizički dominantiji od nas i bojali smo se prekida. Moram reći da je Bogičević dobio dosta vazdušnih duela. Lopta je bila više kod nas i nakon Zete ovo je veliki napredak. Možda će nam biti lakše u Švedskoj. Danas smo bili dobro skoncentrisani, pa nismo pravili kardinalne greške", kazao je Petrović.

"Sigurno da bi bilo draže da smo pobijedili, ali ovaj rezultat i dalje nam daje nadu", zaključio je trener Plavih, kojem su novinari sugerisali da je možda Željo ipak slabiji u odnosu na prošlu sezonu.

"Imamo u cilju da dovedemo još pojačanja, ali samo ako su to kvalitetna pojačanja. Ako nam se ukaže prilika da će doći neki igrač koji će napraviti prevagu, onda ćemo rado pristati", ističe trener Željezničara.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Koliko ti protivnik dozvoli, toliko se raširiš. Sistem koji igra naš protivnik je isto kao što igra Široki Brijeg protiv kojeg nismo postigli nijedan pogodak, a izgubili smo tri utakmice. Sada smo dobro odgovorili na taj sistem i tu je pomak. Ako ova ekipa bude primorana, kao što će biti primorana u Švedskoj da pravi pritisak, mislim da ćemo imati realnije šanse nego ovdje", dodaje Petrović.

Petrović je komentarisao i sudiju, kojem je, kako kaže, čestitao na kraju meča, a također nije mogao procijeniti da li je trebao biti dosuđen penal kada je lopta pogodila u ruku jednog igrača AIK-a.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi