Trener Željezničara

Petrović: Šteta što nismo dali drugi pogodak

E. Škorić

Željezničar je večeras sa minimalnih 1:0, golom Ivana Lendrića, savladao Zetu.

"Očekivano je ovo bila teška utakmica. Imali smo nekoliko prilika gdje smo mogli doći do gola. Pobjeda je zaslužena, motivisani smo bili, puno smo trčali, igrali kratki pas i igru bez lopte i tu smo bili dominantniji. Šteta što nismo dali drugi gol, a Zeta je pokazala svoj kvalitet večeras", rekao je Petrović.

''Radili smo na taktičkom planu, što nismo imali mogućnost krajem prvenstva. Igrali smo srijeda-subota gdje normalni trenažni proces nismo imali. Sada smo to uradili i bilo je u redu. Željeli smo i u prvom dijelu da bočni igrači promijene strane, oni su to uradili u drugom dijelu i oba igrača su odigrala dobre utakmice. Moram čestitati igračima na borbenosti''.

Je li ova ekipa jača od prethodne?

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Teško je to reći. Sa Graovcem smo dobili štopera koji ima mirnoću. Bogičević je igrao bez greške. Jedan igra dobro u vazduhu, drugi na zemlji. Zec je pokazao da može da bude pojačanje", dodao je Petrović.

Za kraj je Petrović dodao da prelazni rok nije završen i da se traga za bočnim igračima, te da će biti potreban napadač pošto Lendrić odlazi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi