Trener Željezničara

Petrović: Zasluženo smo prošli dalje

Fudbaleri Željezničara izborili su večeras plasman u drugo pretkolo Evropske lige. 

Plavi su večeras u Podgorici remizirali sa ekipom Zete rezultatom 2:2 i s ukupnih 3:2 se plasirali u narednu fazu takmičenja. 

Nakon utakmice na konferenciji za medije je govorio Slavko Petrović. 

"Hvala domaćinu Zeti na gostoljubljivom dočeku. Mislim da prednost koju smo donijeli je otežala igračima, jer je Zeta ušla maksimalno u utakmicu i nisam bio zadovoljan do tog gola. Uspjeli smo se vratiti u neki ritam i onda se u suštini znalo da je naša ekipa u drugom pretkolu. Zeti se mora odati priznanje, ali mislim da smo zasluženo prošli dalje i da smo bili bolji. Možda se ponovo sa Zetom negdje sastanemo", kazao je Petrović i poželio Zeti sreću u prvenstvu.

O narednom protivniku. 

"Imamo dosta informacija o AIK-u. Dobili smo informacija i od jednog trenera iz Švedske, tako da ćemo se pozabaviti sigurno s tim. Moramo analizirati sve mane i prednosti protivnika i pokušati se što bolje 'prodati' protiv jedne takve ekipe'', riječi su Petrovića. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dotakao se Petrović i odlaska Lendrića. 

"Dogovoreno je bilo da će Lendrić poslije ove utakmice znati sljedeću destinaciju. On je dao mnogo Željezničaru, jer postići nekoliko važnih golova nije mala stvar. Moramo mu biti zahvalni i poželjeti mnogo sreće u karijeri." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi