Piast srušio Lech u finišu susreta

Odigrane dvije utakmice 16. kola poljske Ekstraklase

Piast srušio Lech u finišu susreta

Dvije utakmice 16. kola poljske Ekstraklase odigrane su danas. Odličan susret odigrali su Piast i Lech, a na kraju je slavio domaćin.

Lechija je na svom terenu ugostiola Jegielloniju. Domaćin je do vodstva došao u petoj minuti susreta, a sopstvenu mrežu zatresao je Madera. Konačnih 1:1 postavio je Tyminski u 37. minuti susreta. 

Piast je na svom terenu dočekao Lech. Gosti su se prvi radovali. Pawlowski je matirao golmana domaćih nakon samo tri minute igre. Izjednačio je Wilczek u 47. minuti susreta, a do potpunog preokreta domaći dolaze četiri minute kasnije preko Szelige. 

Lech do izjednačenja dolazi u 68. minuti susreta, a strijelac je Kaminski. Pobjedu domaćim donio je Podgorski u 87. minuti susreta.

Poljska, Ekstraklasa, 16. kolo: 

Lechia - Jagiellonia 1:1 (Madera 5-ag/Tyminski 37)

Piast - Lech 3:2 (Wilczek 47, Szeliga 51, Podgorski 87/Pawlowski 3, Kaminski 68)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.