Pinilla karijeru nastavlja u Grčkoj?

Sigurno napušta Atalantu

Pinilla karijeru nastavlja u Grčkoj?

E. Čaušević

Čileanski napadač Mauricio Pinilla ovog januara će gotovo sigurno napustiti redove Atalante.

Pinilla se ove sezone nalazi u drugom planu trenera Gian Piera Gasperinija i postalo je jasno da će u januaru potražiti novi klub. Čileanac je prije nekoliko dana izjavio da mu nije jasno zašto ove sezone većinom sjedi na klupi, te da želi igrati.

Ipak, Gasperini je odgovorio rekavši da mu Pinilla više nije potreban i da može napustiti Atalantu. Italijanski mediji prenijeli su danas da bi ovaj čileanski napadač svoju karijeru mogao nastaviti u Grčkoj.

Naime, interes za nekadašnjeg reprezentativca Čilea pokazao je Panathinaikos koji već u januaru želi dovesti Pinillu. Navodno, Pinilla bi u grči klub stigao na posudbu do kraja sezone nakon čega bi Panathinaikos bio obavezan da otkupi njegov ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti