Pique i Umtiti nisu oduševljeni novom Enriqueovom formacijom

Iskazali blago nezadovoljstvo

Pique i Umtiti nisu oduševljeni novom Enriqueovom formacijom

Barcelona je utakmicu protiv Valencije započela u novoj formaciji 3-4-3, koja je već pokazala neke svoje slabosti.

Iako je Barca upisala pobjedu (4:2), dva primljena gola u prvom poluvremenu nisu nešto što veseli navijače, a čini se ni igrače ovog kluba.

Gerard Pique i Samuel Umtiti su nakon utakmice u izjavi za medije poručili da nova taktika nosi veliki rizik, te da će biti potrebno vrijeme da se prilagode na nju.

"S novom formacijom smo preuzeli rizik. Imamo trojicu u odbrani, a mi smo napadačka ekipa koja voli napadati. Protivniku se sada otvara više prostora iza zadnje linije, ali navikavamo se", rekao je Pique, dok je Umtiti dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U formaciji 3-4-3 smo postali ranjivi, zato mi stoperi moramo uravnotežiti naše pozicioniranje i kretanja".

Važno je napomenuti da je Barcelona cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem više zbog isključenja Mangale, a vrijeme će pokazati je li Enriqueova odluka da promijeni formaciju bila dobar potez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi