Pique iznenadio Messija: Buffon zaslužuje Zlatnu loptu
Foto: EPA

Vjeruje da je golman Juventusa to zaslužio

Pique iznenadio Messija: Buffon zaslužuje Zlatnu loptu

E. Čaušević

Odbrambeni fudbaler Barcelone, Gerard Pique, izjavio je za španske medije da ove godine Zlatnu loptu ne trebaju dobiti Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo.

Pique je u intervjuu za španske medije izjavio da Zlatan lopta ovaj put treba ići u ruke Gianluigija Buffona jer je to golman Juventusa davno zaslužio. Odbrambeni igrač Barcelone je dodao da se nada da će Stara dama osvojiti Ligu prvaka jer prema njegovom mišljenju italijanski klub je ove sezone najviše pokazao.

"Zlatna lopta? Lionel Messi je najbolji igrač na svijetu i u historiji fudbala. Ove godine je osvojio Zlatnu kopačku, ali mislim da Zlatna lopta ne treba da ide njemu ili Ronaldu. Bilo bi lijepo da ta nagrada pripadne Buffonu. On je to davno zaslužio, a ove godine je osvojio Scudetto, Kup Italije i sada ima šansu da osvoji Ligu prvaka", rekao je Pique.

Španske medije zanimalo je da li će Pique ostati u Barceloni i naredne sezone jer se u jednom trenutku špekulisalo da bi mogao promijeniti klub. No, Pique je demantovao te navode, te je jasno poručio da ostaje na Nou Campu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Veoma sam sretan u Barceloni i volio bih ostati ovdje. Moj plan je da završim karijeru u ovom klubu", dodao je Pique.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi