Pique je i sinoć bio najomraženiji akter spektakla

Zvižduci za zvijezdu Barce

Pique je i sinoć bio najomraženiji akter spektakla

E. Škorić

Navijači Španije ni sinoć nisu mogli da se kontrolišu i da ne zvižde Gerardu Piqueu.

Španija je deklasirala Italiju s 3:0 u meču sedmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine, a unatoč dobroj partiji, Pique je ponovo dobio salvu zvižduka.

Kako se utakmica igrala na Santiago Bernabeu u Madridu, jasno je zbog čega je Pique izviždan. Već dugi niz godina je stoper Barcelone u nemilosti navijača jer mu zamjere što podržava nezavisnost Katalonije.

Mnogi su potpisivali peticiju za njegov odlazak iz reprezentacije, no on je i dalje neizostavan dio Furije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Zanimljivo da je Sergio Ramos, koji se inače često prepucava sa Piqueom, zamolio navijače da prestanu sa zvižducima i da podržavaju sve one koji nose crveni dres. Uzalud, svaki Piqueov kontakt s loptom značio je nove zvižduke s prepunih tribina.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi