Pique nezasluženo u nemilosti navijača

Bizarna situacija

Pique nezasluženo u nemilosti navijača

...

Gerard Pique se na utakmici između Španije i Kolumbije našao u nemilosti navijača.

Barcelonin defanzivac je izvukao deblji kraj, upravo zbog regije iz koje dolazi njegov klub. Odavno je poznato da Katalonija želi da se odvoji od Španije, te da dobije nezavisnost.

Navijači Španije u Murciji gdje je igrana utakmica, upravo zbog činjenice da je Pique Katalonac, su ovom defanzivcu prilikom svakog dodira lopte upućivali gromoglasne zvižduke uz nekoliko psovki.

Pique je teren napustio u 56. minutu susreta, a u press zoni je pokazao vidljivo neraspoloženje zbog dešavanja za provedeno vrijeme u igri.

''Mislim da ovo nisam zaslužio, a i vi novinari zbog čega ne pitate o utakmici, nego svi tražite ekskluzivu na ovim zaista ružnim momentima koji su se desili na večerašnjoj utakmici. Ja da se ne osjećam kao Španjolac, ne bih igrao za ovu reprezentaciju.'' odgovorio je Pique.

Vrijedi istaći da se ovaj odbrambeni igrač nezasluženo našao u nemilosti navijača, jer je jedan od rijetkih koji je mišljenja da se Katalonija ne treba odvojiti od ostatka Španije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi