Pique zaokružio za nezavisnost Katalonije

Stoper Barcelone zna šta želi

Pique zaokružio za nezavisnost Katalonije

E. Škorić

Gerard Pique je izašao danas na referendum i zaokružio za nezavisnost Katalonije.

Zvijezde Barcelone Gerard Pique podržao je referendum o nezavisnosti Katalonije, pa se jutros našao na glasačkom mjestu.

Pique je poručio i ostalima da glasaju za nezavisnost ove španske pokrajine, a u tome su mu se pridružile i Barcine legende Xavi i Carles Puyol.

Podsjećamo da je dosta nestabilna situacija u Barceloni i ostalim dijelovima Katalonije zbog jutrošnjeg referenduma, pa je bilo i ružnih slika na nekim mjestima. 

Ukoliko se na kraju desi da se Katalonija otcijepi, moglo bi doći do velikih problema u španskoj La Ligi i pitanje je gdje bi Barcelona, Espanyol i drugi katalonski klubovi nastupali.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi