"Piqueovo ponašanje je izvanredno uprkos provokacijama"
Foto: EPA

Selektor Španije poručio

"Piqueovo ponašanje je izvanredno uprkos provokacijama"

E. Čaušević

Reprezentacija Španije okupila se jučer u Madridu gdje će se spremati za finiš kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Ovih dana na Pirinejima fudbal je u potpuno drugom planu zbog svih dešavanja koja potresaju Španiju. Poznato je da je u nedjelju održan referendum za nezavisnost Katalonije, a na istom pojavio se i defanzivac Barcelone, Gerard Pique. Već jučer Pique je stigao na trening Crvene furije na kojem ga je dočekao veliki broj navijača ove zemlje.

Pique je jasno dao do znanja javnosti da je za nezavisnost Katalonije, te je zbog toga postao još omraženiji u drugim dijelovima Španije. Kolika je netrpeljivost prema igraču Barcelone najbolje se pokazalo na jučerašnjem treningu na kojem su prisutni navijači vrijeđali Piquea, te su mu poručili da žele da napusti reprezentaciju.

Nakon treninga pred prisutnim novinarima pojavio se selektor reprezentacije Španije, Julen Lopetegui, a naravno glavna tema bio je upravo Pique. Lopetegui je priznao da jučerašnji "incident" na treningu nije baš mnogo dotakao defanzivca reprezentacije Španije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Njegovo pojašanje je izvanredno. Želim da vam poručim da je on željan fudbala i mnogo motiviran pred utakmice sa Albanijom i Izraelom. Da nije tako onda on sigurno ne bi bio s nama. Jasno je da mu nije lako, ali vidim da je već navikao na razne provokacije tako da ga to više ne dotiče toliko", rekao je Lopetegui.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi