Pires: Znam gdje će Mbappe nastaviti svoju karijeru
Foto: EPA

Siguran je u to

Pires: Znam gdje će Mbappe nastaviti svoju karijeru

E. Čaušević

Mladi napadač Monaca, Kylian Mbappe, ove sezone je najveće otkriće u svijetu fudbala.

Mbappe je svojim fenomenalnim igrama u Monacu privukao interes mnogih evropskih velikana koji već na ljeto žele dovesti ovog napadača. Ovaj 18-godišnjak je već proglašen za novog Thierryja Henryja, a svojim igrama je pokazao da mu je nekadašnji legendarni napadač jedan od uzora.

Legendarni fudbaler Arsenala, Robert Pires, izjavio je za engleske medije da je siguran da će Mbappe svoju karijeru nastaviti na Emiratesu. Francuz je tako apelovao na čelnike Arsenala da pošalju ponudu za ovog 18-godišnjaka i da plate bez obzira koliko Monaco traži.

"Nekako sam siguran da će Mbappe potpisati za Arsenal, ali je samo pitanje koliko će koštati. On je veliki potencijal i mislim da je Wenger pravi trener za njega. Monaco i Arsenal su dosta slični klubovi po igri i ne bi mu trebalo mnogo da se uklopi. Iako je sjajan napadač mislim da još uvijek nije spreman da ga poredimo s Henryjem", rekao je Pires.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi