Pirlo: Bili smo u šoku, malo nam je falilo da se ubijemo

Crne misli nakon Liverpoola

Pirlo: Bili smo u šoku, malo nam je falilo da se ubijemo

Andrea Pirlo je 2005. godine sa svojim Milanom poražen u vjerovatno najboljem finalu Lige prvaka u historiji.

Tada je Milan nakon poluvremena vodio sa 3:0 protiv Liverpoola, koji se vratio na 3:3 i na kraju slavio na penale.

"To je bio pravi psihički šok. Malo je falilo da izvršimo samoubistvo, nekoliko nas je razmišljalo o tome. Išli smo i na terapije kod psihijatra jer nismo mogli da se pomirimo na načinom na koji smo poraženi", otvorio je dušu Andrea Pirlo.

Epsko finale iz Istanbula dalo je neke junake poput Dudeka i Šmicera, ali i mnogo tragičara. Te neslavne uloge pripale su igračima Milana koji su se na kraju jedva oporavili i nastavili živjeti dalje.

Dvije godine kasnije, Liverpool i Milan su odigrali novo finale kada su zamijenili uloge i osvetili se Redsima. Probajte zamisliti kolika je bila njihova sreća tada...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.