Pirlo i zvanično prešao u New York City

Italijanski fudbaler u MLS-u

Pirlo i zvanično prešao u New York City

Andrea Pirlo je i zvanično napustio redove italijanskog šampiona Juventusa, a naredna destinacija u njegovoj karijeri je New York City. 

Iskusni 35-godišnji vezni fudbaler već je potpisao ugovor sa članom američke MLS lige i u New York Cityju će se pridružiti Davidu Villi i Franku Lampardu.

Pirlo iz Serije A odlazi tačno 20 nakon što je debitovao za seniorski tim Brescije, a tokom dosadašnje karijere još je igrao za Regginu, Inter, Milan i Juventus.

Igrajući za pomenute Pirlo je uspio osvojiti šest titula prvaka Italije (dvije sa Milanom i četiri sa Juventusom) i dvije Lige prvaka (sa Milanom). Sa reprezentacijom Italije 2006. godine postao je prvak svijeta. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vrijedi istaći da je za dovođenje Pirla u ovom prijelaznom roku bio zainteresovan i slavni Liverpool. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.