Pirlo majstorijom srušio snove navijača na Artemio Franchiju

Odigran revanš susret osmine finala Evropske lige

Pirlo majstorijom srušio snove navijača na Artemio Franchiju

Fiorentina je večeras na svom Artemio Franchiju dočekala Juventus u ovkiru revanš susreta osmine finala Evropske lige. Susret je završen rezultatom 1:0 za goste. 

U prvom susretu odigranom u Torinu rezultat je bio 1:1, pa je Fiorentini večeras bio dovoljan i remi bez golova za plasman u četvrtfinale. Prvu priliku na susretu imao je domaćin, a zaprijetio je Mario Gomez. Udarac Nijemca završio je pored gola Buffona. 

Obje ekipe igrale su jako oprezno u prvom poluvremenu, a Fiorentina je novu dobru priliku propustila u 28. minuti susreta. Pokušao je Pizarro, ali njegov udarac bio neprecizan. Gosti su od tog trenutka zaigrali nešto bolje. 

Tevez je imao priliku u 29. minuti susreta, ali Neto je bio siguran. Samo dvije minute kasnije pokušao je Pogba, ali opet je na mjestu golman ekipe iz Firence. Domaćin je novu priliku imao u 39. minuti susreta. Ovaj put je pred Buffonom bio Iličić, ali je njegov udarac bio neprecizan. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao. 

Nastavila je Fiorentina sa napadima i u drugom poluvremenu, ali je Buffon u 52. minuti susreta zaustavio udarac Borje Valera. U 69. minuti susreta Viole ostaju sa deset igrača. Drugi žuti i crveni karton dobio je Gonzalo Rodriguez. Da stvar bude gora po Fiorentinu, samo dvije minute kasnije Pirlo je postigao prelijep pogodak. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za goste koji su tako osigurali plasman u četvrtfinale Evropske lige. 

U drugom susretu koji je počeo u 19 sati Valencija je na svom terenu ugostila Ludogorec. Šišmiši su u prvom susretu u Bugarskoj slavili rezultatom 3:0. Večeras su odigrali koliko im je trebalo i upisali minimalnu pobjedu. Strijelac je bio Paco Alcacer.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.