Pirlo: Ne želim se nametati selektoru

Poštuje Conteovu odluku

Pirlo: Ne želim se nametati selektoru

Iskusni veznjak Andrea Pirlo nije našao svoje mjesto među putnicima na Evropsko prvenstvo, koje se ovog ljeta igra u Francuskoj.

Fudbaler New York Cityja je izostavljen sa spiska reprezentacije Italije, a s odlukom selektora Antonia Contea se lako pomirio.

"Conte je selektor i jedino pravilno je da on odluči šta je najbolje za tim. Bio sam u kontaktu s njim tokom cijele sezone i znao sam šta moram da uradim i šta on mora da uradi. Nisam na spisku i to je to, ne želim se nametati", rekao je Pirlo, koji ima visoka očekivanja od svoje reprezentacije:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Očekujem dobar turnir i nadam se da će moji saigrači osvojiti trofej. Bit će to teško, ali vjerujem da Italija može do prvog mjesta. Kao najveće konkurente vidim Španiju i Njemačku".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi